Skocz do zawartości


Zdjęcie

Pluginy windows


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 #Comandosik

#Comandosik
  • Uzytkownik forum
  • 52 postów
  • MiejscowoścBiałystok

Napisano 2 tygodni temu

chodzi o to, że po formacie kompa wgrałem paczkę serwera i dodałem pluginy(które wcześniej działały) odpalaam srewer i nie ładuje tych pluginów. Wie ktoś o co może chodzić? 

 

 

 

Server Plugins 
-------------- 
Loading plugin: crashdetect 
Failed. 
Loading plugin: profiler 
Failed. 
Loading plugin: fixes2 
Failed. 
Loaded 0 plugins.
 
Plik konfiguracyjny serwera:

 

 

echo Executing Server Config... 
lanmode 0 
rcon_password test 
maxplayers 50 
port 7777 
hostname SA-MP 0.3 Server 
gamemode0 gm 1 
filterscripts 
plugins crashdetect profiler fixes2 
announce 0 
chatlogging 1 
weburl www.sa-mp.com 
onfoot_rate 40 
incar_rate 40 
weapon_rate 40 
stream_distance 300.0 
stream_rate 1000 
maxnpc 0 
logtimeformat [%H:%M:%S] 
language English 

 

 

 



#2 GoToDark

GoToDark
  • Developer
  • 33 postów
  • MiejscowoścSzczecin

Napisano 2 tygodni temu

Sprawdziłeś czy pluginy na pewno są wrzucone do folderu /plugins/?



#3 #Comandosik

#Comandosik
  • Uzytkownik forum
  • 52 postów
  • MiejscowoścBiałystok

Napisano 2 tygodni temu

Sprawdziłeś czy pluginy na pewno są wrzucone do folderu /plugins/?

Tak, jak dodam sscanfa to normalnie go wczytuje,a tych wyżej nie :o Tak jak pisałem wszystko działało przed formatem kompa nie wiem tylko czy to ma coś wspólnego. 



#4 Admin

Admin
  • HeadAdmin
  • 728 postów

Napisano 2 tygodni temu

Jakie mają rozszerzenie te pluginy?

- nazw wyświetlanych/loginów nie zmieniamy na życzenie klienta,

- nazwę wyświetlaną mogą zmienić jedynie rangi: REDAKTOR, MODERATOR, MANAGER, PREMIUM.


#5 #Comandosik

#Comandosik
  • Uzytkownik forum
  • 52 postów
  • MiejscowoścBiałystok

Napisano 2 tygodni temu

Jakie mają rozszerzenie te pluginy?

.dll oczywiście 



#6 GoToDark

GoToDark
  • Developer
  • 33 postów
  • MiejscowoścSzczecin

Napisano 2 tygodni temu

Spróbuj dodać .dll do nazw pluginów w configu, teoretycznie nie powinno być to potrzebne, ale może jednak.

Jeśli to nie pomoże to pobierz na nowo pliki serwerowe, wszystkie pluginy wraz z .inc, następnie kompiluj skrypt i spróbuj odpalić.

Ew. możesz spróbować odpalić pluginy na jakimś z podstawowych gamemode, udostępnionych w paczce sa-mp.



#7 #Comandosik

#Comandosik
  • Uzytkownik forum
  • 52 postów
  • MiejscowoścBiałystok

Napisano 2 tygodni temu

Spróbuj dodać .dll do nazw pluginów w configu, teoretycznie nie powinno być to potrzebne, ale może jednak.

Jeśli to nie pomoże to pobierz na nowo pliki serwerowe, wszystkie pluginy wraz z .inc, następnie kompiluj skrypt i spróbuj odpalić.

Ew. możesz spróbować odpalić pluginy na jakimś z podstawowych gamemode, udostępnionych w paczce sa-mp.

Dodanie .dll nie pomaga sprawdzałem to. Pobrałem paczkę na nowo i wszystkie pluginy oraz .inc, kompilowałem skrypt na nowo odpalam nadal to samo. :o Tych 3 nie wczytuje, ale mysql, streamer, sscanf normalnie wczytuje nie wiem czemu. Na podstawowych to samo nie wczytuje tych pluginów :( Format kompa może mieć przyczynę? Bo przed formatem wszystko działało jak należy. 



#8 GoToDark

GoToDark
  • Developer
  • 33 postów
  • MiejscowoścSzczecin

Napisano 2 tygodni temu

Daj jeszcze raz dokładny screen z plikami znajdującymi się w plikach serwerowych, folderze plugins oraz pełny config + serverlog. Może być na PW, jeśli będzie problemem wstawienie tego tutaj.



#9 #Comandosik

#Comandosik
  • Uzytkownik forum
  • 52 postów
  • MiejscowoścBiałystok

Napisano 2 tygodni temu

Daj jeszcze raz dokładny screen z plikami znajdującymi się w plikach serwerowych, folderze plugins oraz pełny config + serverlog. Może być na PW, jeśli będzie problemem wstawienie tego tutaj.

Podesłałem na skrzynkę. 

 

@EDIT

Problem rozwiązany, dziękuję wszystkim za pomoc szczególnie dla GoToDarka :) Można przenieść temat.



#10 Admin

Admin
  • HeadAdmin
  • 728 postów

Napisano Tydzień temu

Podesłałem na skrzynkę. 

 

@EDIT

Problem rozwiązany, dziękuję wszystkim za pomoc szczególnie dla GoToDarka :) Można przenieść temat.

Fajnie, gdybyś rozwiązanie opisał dla przyszłych użytkowników, którzy mogą mieć ten sam problem :P


- nazw wyświetlanych/loginów nie zmieniamy na życzenie klienta,

- nazwę wyświetlaną mogą zmienić jedynie rangi: REDAKTOR, MODERATOR, MANAGER, PREMIUM.


#11 #Comandosik

#Comandosik
  • Uzytkownik forum
  • 52 postów
  • MiejscowoścBiałystok

Napisano Tydzień temu

Fajnie, gdybyś rozwiązanie opisał dla przyszłych użytkowników, którzy mogą mieć ten sam problem :P

Jasne, zainstalowałem te 3 pliki tak jak podał mi GoToDark i wszystko działa. :) 

 

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48145
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30679
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8328

 



#12 Hype100

Hype100
  • Uzytkownik forum
  • 30 postów

Napisano Tydzień temu

ok czasem to moze byc od systemu



#13 alunciu2

alunciu2
  • Uzytkownik forum
  • 5 postów

Napisano 5 dni temu

Sprawdź system i daj ss




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników